• +31 0 85 273 6230
  • Vandaag besteld, binnen twee werkdagen verstuurd!
  • Gegarandeerd veilig betalen!
  • Tip: kijk eens bij onze Specials!
Achtervoet

2 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Hielspoor

13 februari 2015 15:41:21 CET

Last van een hielspoor

Als u de term ‘fasciitis plantaris’ gebruikt, zal er niet bij iedereen een lichtje gaan branden. Bekender is de term ‘hielspoor’. Een hielspoor is een uitsteeksel van het bot aan het hielbeen, iets wat tot irritatie en zelfs tot pijn kan leiden. Toch zijn niet alle uitsteeksels hielsporen, er zijn veel mensen die een uitsteeksel hebben, maar zij hebben niet allemaal een hielspoor. Eigenlijk is het zo dat de peesplaat die hieraan verbonden is de pijn geeft, wanneer deze ontstoken en/of geïrriteerd is.

Een eenduidige oorzaak voor een hielspoor is er niet, over het algemeen wordt er aangenomen dat deze wordt veroorzaakt door een combinatie van te comfortabel dan wel loszittend schoeisel tijdens het sporten. 

 

Lees meer

Labels:

Geplaatst in Achtervoet door Therapiesokken.nl

Hielspoor behandeling

10 februari 2015 11:26:58 CET

Fasciitis plantaris is de latijnse benaming voor een hielspoor. De fascia plantaris is de peesplaat die tussen het hielbeen en de voorvoet loopt. Tijdens het lopen worden de schokken opgevangen door de peesplaat die de voet ondersteunt. Wanneer er op de peesplaat een te grote spanning komt te staan kunnen er beschadigingen, in de vorm van scheurtjes, in de peesplaat ontstaan. 

Lees meer

Labels:

Geplaatst in Achtervoet door Therapiesokken.nl

2 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in