Last van hallux valgus

Heeft u moeite met lopen of doet het zeer om te staan, dan kan het zijn dat u last van hallux valgus. Deze Latijnse naam betekent dat u te maken heeft met een scheefstaande grote teen aan uw voet. Dat deze scheefstaat, kan u hinderen in uw dagelijks leven, uw werkzaamheden of tijdens het sporten. U kunt dan ook kiezen voor een bijzondere vorm van hallux valgus behandeling.

Sokken als behandeling voor hallux valgus

Voordat u besluit om een dure behandeling te ondergaan, kunt u ook uw andere behandelmogelijkheden op een rijtje zetten. Zo is het mogelijk om te kiezen voor speciale therapiesokken. Deze zijn er in vele soorten en maten, met ieder een eigen werking. Zo zijn er sokken die gericht zijn op het verlichten van de pijn die ontstaat door een scheefstaande teen en er zijn sokken die erop gericht zijn om de rest van de voet te ondersteunen en ervoor te zorgen dat hier geen additionele klacht ontstaat.

Bent u geïnteresseerd in de diverse sokken, maar weet u niet welke voor u het meest geschikt zijn? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en een antwoord op al uw vragen.

Hallux Valgus Behandeling