Hielspoor behandeling
Fasciitis plantaris is de latijnse benaming voor een hielspoor. De fascia plantaris is de peesplaat die tussen het hielbeen en de voorvoet loopt. Tijdens het lopen worden de schokken opgevangen door de peesplaat die de voet ondersteunt. Wanneer er op de peesplaat een te grote spanning komt te staan kunnen er beschadigingen, in de vorm van scheurtjes, in de peesplaat ontstaan.

Ontstoken peesplaat of hielspoor?
Aan het hielbeen zit een botvorming uitsteeksel genaamd het hielspoor. Een heleboel mensen hebben dit uitsteeksel, echter heeft maar een paar procent hielpijn. Het hielspoor veroorzaakt tevens niet de pijn maar een geïrriteerde of ontstoken peesplaat.

Hielspoor therapiesokken
Beginnende hardlopers, mensen met overgewicht of een staand beroep hebben een grotere kans last te krijgen van een ontstoken peesplaat door overbelasting.

Hielpijn aan de voetzoolzijde, achterzijde of de gehele voetzool kunt u verminderen door genoeg te rusten. Als u niet genoeg kunt rusten is het belangrijk gebruik te maken van de juiste bescherming. Therapiesokken verspreiden de draai-, druk- en wrijvingskrachten. De verspreiding vermindert de druk en voorkomt hierdoor extra belasting op het pijnpunt. De therapiesokken bevatten namelijk een gel die mee vormt met de voet waardoor het aanvoelt als een tweede huid. De gel vormt niet alleen mee maar verhoogt ook de weerbaarheid en de elasticiteit van de huid. De druk ontlastende werking van de sokken verlicht de pijn, zorgt voor een snel herstel van de voet en voorkomt een meestal prijzige hielspoor behandeling.