Last van een hielspoor

Als u de term ‘fasciitis plantaris’ gebruikt, zal er niet bij iedereen een lichtje gaan branden. Bekender is de term ‘hielspoor’. Een hielspoor is een uitsteeksel van het bot aan het hielbeen, iets wat tot irritatie en zelfs tot pijn kan leiden. Toch zijn niet alle uitsteeksels hielsporen, er zijn veel mensen die een uitsteeksel hebben, maar zij hebben niet allemaal een hielspoor. Eigenlijk is het zo dat de peesplaat die hieraan verbonden is de pijn geeft, wanneer deze ontstoken en/of geïrriteerd is.

Een eenduidige oorzaak voor een hielspoor is er niet, over het algemeen wordt er aangenomen dat deze wordt veroorzaakt door een combinatie van te comfortabel dan wel loszittend schoeisel tijdens het sporten.

Sokken bij een hielspoor

Voordat u besluit om naar een dure specialist of andere behandelaar te gaan om u van uw hielspoor af te helpen, is het verstandig om te zoeken naar andere geneesmogelijkheden. Eén daarvan is een paar therapiesokken. Therapiesokken hebben één of meerdere zones waar een visco-elastische laag is ingeweven en die is behandeld met minerale olie. Deze combinatie vermindert druk- en schuifkrachten op de huid, wat zorgt voor een beter comfort. Ook zorgt de therapiesok voor meer rehydratie, wat bijdraagt aan een huid die weerbaarder wordt. Als laatst stimuleert micromassage het herstel van de huid. 

Meer weten?