Diverse knobbels

Bij de grote teen kunnen diverse knobbels ontstaan, onder meer door het dragen van te kleine of anderzijds niet goed passende schoenen. De voet moet zich aanpassen aan het schoeisel om genoeg steun te ervaren, waardoor knobbels kunnen ontstaan. Ook schoenen met een te hard hielstuk kunnen knobbels veroorzaken.

Over het algemeen komen knobbels vaker bij vrouwen dan bij mannen voor, aangenomen wordt dat dit komt doordat vrouwen vaker te strakke schoenen dan mannen dragen. Sporters met korte kuitspieren hebben een grotere kans op knobbels, dit kan voorkomen worden door het dragen van speciale therapiesokken.

Therapiesokken

Therapiesokken zijn een nieuwe ontwikkeling in de manier waarop de huid beschermd kan worden tegen druk van buitenaf en de pijn die deze druk kan veroorzaken, bijvoorbeeld bij doorgezakte voeten, pijn rondom tenen en pijnlijke hielen. Therapiesokken bieden ook verlichting bij huidproblemen die ontstaan door sport- of werkschoenen, schoenen die over het algemeen minder comfortabel zitten.

Bekijk het overzicht aan de diverse therapiesokken op deze website, bijvoorbeeld voor mensen met een chronische ziekte of sokken die bij diverse outfits te dragen zijn.