• +31 0 85 273 6230
  • Vandaag besteld, binnen twee werkdagen verstuurd!
  • Gegarandeerd veilig betalen!
  • Tip: kijk eens bij onze Specials!

PRO Compressiesokken, zwart

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 19,95
Incl. BTW

Pro Compressie Enkelsokken

Voorkom irritatie aan de peesplaat
De Herzog compressie enkelsokken leveren een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van irritatie van de peesplaat onder de voet en houden de voetboog op spanning. Bovendien zijn het superieure sportsokken met een ergonomische linker- en rechtervoet, gebreid met antibacteriële garens met extra demping rond de bal van de voet en onder het hielbeen om het vetlaagje hieronder te beschermen. 
De enkelsok geeft een stevige compressie op het voetgewelf en rond de hiel-wreeflijn. Die extra compressie is van belang om de natuurlijke welving van de voetzool in stand te houden en de peesplaat te ontlasten waardoor de voetboog minder doorzakt. Uitgerekte banden en slappere spieren worden nu corrigerend ondersteund. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van irritatie van de peesplaat en houdt de voetboog op spanning.

Gezwollen voeten
Veel wandelaars, en in mindere mate soms ook hardlopers, hebben te maken met gezwollen voeten tijdens en na een stevige wandeling of run. De voeten voelen op den duur pijnlijk aan en het verdergaan wordt soms ernstig gehinderd. Daar was tot nog toe geen goede remedie tegen, behalve de benen hoog leggen in pauzes en na de inspanning.

Oorzaken en preventie
De oorzaak van gezwollen voeten heeft voornamelijk te maken met de binding van vocht met de eiwitrijke afbraakproducten die vrijkomen bij inspanning. Dit vocht (oedeem) kan gedurende de inspanning niet snel genoeg door het vaatsysteem uit voeten en enkels worden afgevoerd.
Een bijdrage aan een snellere afvoer kan worden geleverd door gedoseerde compressie van buitenaf toe te dienen. Een techniek die door Herzog al in de jaren negentig werd ontwikkeld en steeds verder werd geperfectioneerd.

Extra compressie op het voetgewelf en enkelregio aflopend naar de onderzijde van de kuit zorgt ervoor:
a. dat vocht met de afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd
b. dat er daardoor minder oedeemvorming kan ontstaan in de voet

Combinatie enkelsok met de HM-tube
Door deze voordelen is de nieuwe enkelsok ook uitstekend te combineren met de tube (voetloze kous). Het uit de voet verdreven oedeem wordt door de druk die de tube op het onderbeen uitoefent naadloos overgenomen en verder afgevoerd richting bovenbeen en het hart. De compressie van de enkelsok verloopt snel vanuit de voetholte naar de boord waardoor er geen gevaar dreigt dat ter hoogte van de onderzijde van de tube een plotse drukverhoging ontstaat. De combinatie enkelsok-tube kan daarom ook uitstekend tot geruime tijd na de inspanning worden gedragen bij wijze van recuperatie (herstel na inspanning).

Bovenstaande eigenschappen worden gecombineerd met:

• Goede polstering en dus drukverdeling op enkels en achillespees
• Goede schokdempende dikkere zool
• Garens voorzien van zilverionen waardoor er minder transpiratiegeur ontstaat
• Climawell vezels die vocht afvoeren naar de buitenzijde van de sok (betere verdamping)
• Ergonomische vormaanpassing aan de linker- en de rechtervoet

Deze nieuwe en innovatieve compressie enkelsok van Herzog is niet alleen zinvol om te dragen voor hardlopers maar zeker ook voor vele andere sporters.


Verkrijgbaar in de kleuren:
 
Wit en zwart


Verkrijgbaar in de maten:
De Pro Compressie Enkelsokken zijn verkrijgbaar in de volgende maten op basis van schoenmaat:

S=    36-38
M=   39-41
L=     42-44
XL=   45-47


Samenstelling: 23%  climawell 39% polypropyleen  38% elastiek

Herzog 

 

* Vereiste velden

€ 19,95

PRO Compressiesokken, zwart